Soundhealing

Soundhealing med kristallskålar

Bestäm själv när du vill ha egen tid att ta hand om dig. Kryp upp i soffan med en mjuk filt, tänd några ljus och kanske lite rökelse? Eller vill du använda soundhealingen när du ska gå och lägga dig i sängen på kvällen? 

Det är viktigt att du har hörlurar för att få en bra effekt av healingen och vibrationerna. 

Vad är soundhealing?
Jag använder mig av kristallskålar som bildar olika toner när jag drar en sammetsklubba runt varje skål. En ton för varje chakra (energicentra i kroppen).

Hur fungerar det?

Vibrationerna som bildas av ljudet från skålarna hjälper din hjärna att komma ner från betavågor, som vi har i vårt dagliga aktiva liv, via alphavågor som vi befinner oss i när vi är lugna och avslappnade, ner till thetavågor där självläkning i kroppen,
sinnet och själen kan ske. Djupmeditation och självhypnos är exempel på två olika tillstånd av Thetavågor.

Soundhealingen innehåller också något som kallas för binuralbeats eller binaurala rytmer som är ett sätt att uppfatta ljudvågor med frekvenser utanför vårt normala hörselomfång.
Genom att utsätta ena örat för en ton på t.ex. 300 hertz och det andra örat för 310 hertz, så hörs det ytterligare en upplevd ton på differensen mellan dessa två frekvenser, det vill säga 10 hertz. Det är därför väldigt viktigt att använda hörlurar för att få en fin och helande effekt.

Effekter av soundhealing

Effekterna av soundhealingen kan vara både fysiska men också psykiska och själsliga. Många upplever ett stort lugn när stress och eventuell oro kan försvinna. Du kanske kommer sova bättre och känna dig lugnare och mer fokuserad i vardagen? En del kan få läkning på ett fysiskt plan i till exempel, ryggen en ond axel eller med magproblem? Några har berättat om livliga drömmar, inre resor eller vackra syner. När ditt undermedvetna blir påverkat av tonerna och vibrationerna från ljudvågorna, frigörs spänningar och blockeringar ända ner på cellnivå.

Att tänka på

I soundhealingen behöver du bara tänka på att få vara ostörd och ligga eller sitta bekvämt med ryggen rak (eftersom vårt energisystem löper längs ryggraden). Om du skulle somna så gör det ingenting, du får lika bra effekt av healingen ändå. Det kan vara bra att ha något att anteckna på om du skulle få fina visioner, budskap eller drömmar när du är klar. 

Drick mycket vatten efteråt.